Procesarea datelor

Confirm ca sunt de acord ca datele mele personale sa fie procesate.

Terapie craniosacrala

Terapia craniosacrala (TCS) este o metoda de evaluare si de echilibrare, de imbunatatire a sistemului craniosacral (sistem acatuit din membranele meningeale, membrane ce controleaza presiunea intracraniana si lichidul cefalorahidian, lichid ce lubrefiaza, hraneste, protejeaza si inconjoara creierul si maduva spinarii). Iar echilibrarea sistemului craniosacral are ca efect imbunatatirea sistemului nervos central. Aceasta terapie a fost dezvoltata de doctorul John Upledger. El a descoperit ritmul craniosacral in timpul unei operatii pe coloana. Chiar daca aceasta terapie lucreaza la un nivel foarte profund cu sistemul nervos este o metoda foarte blanda, neinvaziva, ce poate fi aplicata atat nou-nascutilor, cat si varstnicilor.

Afectiuni si probleme in care terapia craniosacrala poate fi de mare ajutor: stres, dureri de cap, de spate, de urechi, de dinti, de stomac, ale coloanei cervicale si ae coloanei in general, hernie de disc, bruxism (scrasnit de dinti), ajutor in sarcina si in perioada postnatala, insomnii, oboseala cronica, atacuri de panica, dificultati de invatare si de concentrare, disfunctii ale bazinului, disfunctii endocrine, probleme cardiace, afectiuni ae creierului si maduvei spinarii, disfunctii respiratorii, sechele posttraumatice si postchirurgicale, probleme ale articulatiei temporo-mandibulare, ajutor in perioada purtarii aparatului ortodontic, sinuzita etc. Pe langa afectiunile si problemele de natura fizica, TCS mai are efect si in sfera emotionala: atacuri de panica, diverse frici, fobii, anxietate, depresii, travaliul de doliu si altele. Beneficiile TCS sunt multiple, iar contraindicatiile putine: epilepsie, sindrom Down, trimestrul intai de sarcina, accident vascular recent, contuzii recente la nivelul craniului, capului.

Program


Kinetoterapie

  • Luni - Vineri 14.00 - 21.00
  • Sambata 10.00 - 12.00
  • Duminica 10.00 - 12.00


Logopedie

  • Miercuri si Vineri 11.00 - 13.00


Terapie craniosacrala

  • Luni 09.30 - 11.30

Programeaza-te

FizioFamilyMed.ro utilizeaza cookie-uri pentru a va imbunatati experienta pe acest site si pentru a va oferi servicii si continut adaptate intereselor dvs. Continuand sa utilizati acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.